Szállítási infó

Kézbesítési módok

Házhoz kézbesítés

Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel.
Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

A Magyar Posta házhoz történő csomagkézbesítési módjával a megrendelés általában 1-3 munkanapon belül kiszállításra kerül. Alább összeállítottunk egy részletes magyarázatot.

  • Kézbesítés helye: Magyarország teljes területe
  • Kézbesítési napok: munkanapok
  • Kézbesítés ideje: munkanapokon, általában 1-3 munkanapon belül (a megrendelés jóváhagyásától számítva)
    • Abban az esetben, ha a rendelés előző nap 10 óráig beérkezik és *minden termék raktáron van
  • Kézbesítés időpontja: 8:00 – 17:00 között

A kézbesítés pontos ideje sajnos nem határozható meg. A kézbesítés napján a vásárló SMS-ben kap értesítést a kiszállítás várható időpontjáról. Amennyiben a posta munkatársa nem tudja elérni a vásárlót, a kiszállítást ismét megpróbálják a következő munkanapon. Két sikertelen kézbesítést követően a legközelebbi postán vehető át a megrendelés.

Figyelem, amennyiben az átvétel nem történik meg 10 naptári napon belül, akkor a csomagot visszaküldik.

* A hétvégén és az ünnepnapokon feladott megrendeléseket a következő munkanapon veszi át a szállítmányozó, és azok 1-3 munkanapos határidővel kerülnek kiszállításra.

**Utánvétes átvétel esetén csak a készpénzes fizetés lehetséges.

 

Postán maradó kézbesítés

A Postán maradóként, PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap lehet. A Postán maradóként feladott küldemények átvétele a posták nyitvatartási idejében, akár hétvégén is lehetséges.